Плодово-ягідному вину та медовим напоям в Україні бути!

Плодово-ягідному вину та медовим напоям в Україні бути!

Новини галузі Перегляди: 490

20 березня 2018 року Верховна Рада України 247 голосами ухвалила Законопроект № 6693 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв» від 12.07.2017, який передбачає спрощену процедуру ліцензування підприємств із невеликими обсягами виробництва теруарних (місцевих) вин, плодово-ягідних вин та унікальних медових напоїв з виноматеріалів власного виробництва.

До сьогодні головною перепоною для входу дрібних виноробів на ринок була складна процедура отримання ліцензії на виробництво, яка передбачала отримання 140 дозвільних документів різних відомств, що зазвичай замало 2-3 роки.

Даний Закон дозволяє виноробам, які виготовляють вино із власного винограду, отримувати ліцензію на виробництво без проходження атестації за максимально спрощеною процедурою протягом місяця.

Не дивлячись на спрощення входу у галузь, контроль якості та безпеки вин здійснюватиметься акредитованими лабораторіями, а матеріально-технічна база ретельно перевірятиметься на предмет відповідності вимогам законодавства.

Ці зміни нададуть змогу малим та середнім виноробам працювати легально, переробляти плодово-ягідну сировину, яка є у надлишку, створювати якісний, безпечний та конкурентоспроможний продукт із доданою цінністю!

Надрукувати