Китайська вишня

Китайська вишня

Технології Перегляди: 712

Китайська вишня, як ще називають повстяна вишня – це невелика кущова рослина, зазвичай не перевищує 2,5 метрів у висоту. Від звичайної вишні відрізняється м’якими опушеними листками і принципом прикріплення ягід – у китайської вишні дуже коротка плодоніжка.

У вирощуванні китайська вишня, напевно, сама невибаглива рослина серед своїх родичів. Плодоносить повстяна вишня на букетних гілочках і приростках, тому після закінчення плодоношення необхідно видалити всі старі гілочки, щоб забезпечити зростання молодих. Рано навесні, до розпуску листя, необхідно провести обрізку і видалити сухі гілки. В період цвітіння провести двох кратну обробку проти шкідників. Основний догляд полягає в частих і рясних поливах, розпушуванні ґрунту в пристовбурних кіл та видаленні бур’янів.

Посадка, розмноження і хвороби

Китайська вишня прекрасно росте та плодоносить багато років тільки при правильній посадці. У китайської вишні невелика до 40-50 сантиметрів горизонтально розташована коренева система . Для посадки вибирають захищене від сильних холодних вітрів місце, обов’язково сухе, без застою весняних талих вод. Для посадки чудово підходять височини. Ґрунтам китайська вишня віддає перевагу супіщаним, легким або середнім суглинкам з нормальною кислотністю: якщо ґрунт кислий, необхідно його разкислити шляхом внесення вапна.

Посадку можна проводити як у весняний, так і осінній період – залежить від кліматичних умов місцевості. Повстяна вишня (китайська) прекрасно переносить діапазон температур від мінус 40 до плюс 40. Розмножується китайська вишня насінням, живцюванням і щепленням. Насіннєве розмноження найдоступніше: насіння збирають із стиглих ягід, висаджують в ящики з піщаним ґрунтом і спускають в холодний льох для стратифікації. Живці заготовляють на початку липня після закінчення плодоношення. Зрізають пагони – прирости цього року довжиною 10-12 сантиметрів, трохи одерв’янілі в нижній частині. Видаляють листя і висаджують на притінену грядку, де при постійно високій вологості повітря, вони протягом місяця вкорінюються.

Китайська вишня стійка до всіх основних захворювань. З шкідників пошкоджується Попелицею, щитівкою і плодожеркою.

Надрукувати